Wyciekający olej

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kukiela2
    Classic
    • 2014
    • 5

Wyciekający olej

oj było warto Pięknie wyszła i nawet tablic z przodu nie jest w stanie jej oszpecić
  • Piioterr
    Classic
    • 2012
    • 18

Wyciekający olej

Witam wszystkich...
    Dziś dowiedziałem się bardzo smutnej informacji od mechanika
    Po podniesieniu mojej Octavi do góry, usłyszałem...
    "Potrzebna jest wymiana interculera, i miski olejowej, bo ta już była setki razy spawana...
    i do regeneracji turbo sprężarka"
    Wcześniej dowiedziałem się, że silnik (przez wcześniejszego właściciela) był zchipowany i w związku z tym, że turbosprężarka nie była wymieniona na silniejszą to ta oryginalna w końcu padła
    Ja postanowiłem to wszystko postawić na nogi i chcę to wymienić...
    Problem polega na tym, że nie znam parametrów tego interculera...ile ma wlotów ile wylotów itd...tzn chodzi mi o to, żebym po prostu nie kupił od jakiegoś innego silnika...
    Miska olejowa to nie będzie problem, a turbo sprężarka do regeneracji więc o to się też nie muszę martwić...
    Mój silnik to 1,9 TDI 90km

Komentarz

• lukas_jg
      Rider
      • 2012
      • 600
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

IC ma jeden wlot i jeden wylot ;-) . Masz tam SMIC. Intercooler AGR i tyle ;-) Powinno wyszukać bezproblemowo.

Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.

Komentarz

• Piioterr
        Classic
        • 2012
        • 18

Witam po dłuższej przerwie w tym temacie...
        Odebrałem samochód już parę dni temu od mechanika...
        Wymieniłem miskę olejową, zregenerowałem turbosprężarkę i wymieniłem ic, który kupiłem od ziutsane...
        Mechanik, który regenerował turbinkę powiedział mi, że podczas montowania jej, trzeba uważać na to aby powietrze wychodzące z odmy było suche bez oleju... Bo wcześniej widać było że gdzieś tam jest nieszczelność...
        Dziękuje bardzo za pomoc

Komentarz

Pracuję...